Hozzávalók 3-4 adaghoz📝:
- 1 bögre vöröslencse
- ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma
- egy kis darab friss gyömbér lereszelve vagy 1 tk gyömbérpor
- 3 ek kókuszzsír
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 tk római kömény (fűszerkömény is használható)
- chili (ízlés szerint)
- 1 tk kurkuma
- 1 ek curry por
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 dl kókuszkrém
- 0,5 liter víz
- só, bors
Elkészítés:
🥄 Egy nagyobb falú serpenyőben elkezdjük felmelegíteni az olajat, majd az apróra vágott hagymát és a gyömbért üvegesre pirítjuk. Amikor ez kész, akkor beledobjuk a többi fűszert és kissé lepirítjuk őket.
🥄 Hozzáöntjük a lencsét és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, a kókuszkrémmel és a vízzel. Felforraljuk, majd közepes fokozaton, fedő alatt lassan főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul (kb fél óra). Ha nagyon besűrüsödne, akkor adjunk hozzá még vizet.
🥄 Kóstolgassuk közben és fűsszerezzük bátran, ha nem elég intenzívek az ízek.
Tippek:
✅ Készíthetsz mellé köretnek rizst, sült burgonyát, de szimplán eheted friss kenyérrel is
✅ Ha kicsit több vizet teszel bele, akkor eheted levesnek is
✅ Kókuszkrém nélkül is elkészíthető, helyette tegyünk bele több vizet
