Vöröslencse dahl

Hozzávalók 3-4 adaghoz📝:

  • 1 bögre vöröslencse
  • ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma
  • egy kis darab friss gyömbér lereszelve vagy 1 tk gyömbérpor
  • 3 ek kókuszzsír
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 tk római kömény (fűszerkömény is használható)
  • chili (ízlés szerint)
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek curry por
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 dl kókuszkrém
  • 0,5 liter víz
  • só, bors

Elkészítés:
🥄 Egy nagyobb falú serpenyőben elkezdjük felmelegíteni az olajat, majd az apróra vágott hagymát és a gyömbért üvegesre pirítjuk. Amikor ez kész, akkor beledobjuk a többi fűszert és kissé lepirítjuk őket.
🥄 Hozzáöntjük a lencsét és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, a kókuszkrémmel és a vízzel. Felforraljuk, majd közepes fokozaton, fedő alatt lassan főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul (kb fél óra). Ha nagyon besűrüsödne, akkor adjunk hozzá még vizet.
🥄 Kóstolgassuk közben és fűsszerezzük bátran, ha nem elég intenzívek az ízek.

Tippek:
✅ Készíthetsz mellé köretnek rizst, sült burgonyát, de szimplán eheted friss kenyérrel is
✅ Ha kicsit több vizet teszel bele, akkor eheted levesnek is
✅ Kókuszkrém nélkül is elkészíthető, helyette tegyünk bele több vizet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük