Dr. Greger féle feketebab burger 🍔

Hozzávalók 4 adaghoz:
🍔 80g zabpehely
🍔 60g aprított dió
🍔 ¼ teáskanál őrölt kurkuma
🍔 80g vöröshagyma apróra vágva
🍔 30g apróra vágott gomba
🍔 260g főtt feketebab (vagy konzerv leöblítve és lecsepegtetve)
🍔 2 evőkanál tahini (vagy mandulavaj)
🍔 1 evőkanál őrölt lenmag
🍔 1 evőkanál sörélesztőpehely
🍔 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
🍔 2 teáskanál fehér miso paszta
🍔 1 teáskanál hagymapor
🍔 1 teáskanál fokhagymapor
🍔 1 teáskanál füstölt paprika

Elkészítés:
🥄 Egy késes darálóban aprítsd fel a zabot, a diót, a hagymát, a gombát, a babot és a tahinit. Add hozzá az összes többi hozzávalót, majd aprítsd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.
🥄 Válaszd a masszát 4 egyenlő részre és formázz belőle gombócokat, majd lapítsd ki, hamburgerhús formájúra (kb. 1,5 cm vastagok legyenek).
🥄 Rakd be a hűtőbe fél-1 órára pihenni.
🥄 Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
🥄 Helyezd a burgereket sütőpapírral bélelt tepsire és sütsd őket 180 °C-on kb 25 percig.

🤓Tipp: Ha a massza túl száraz, akkor adj hozzá még egy kis vizet, ha túl nedves, akkor adj hozzá még egy kis zabpelyhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük