Hozzávalók 8-10 szelethez📝:
🍌 100g teljeskiőrlésű liszt
🍌 50g őrölt mandula
🍌 50g zab
🍌 2 tk sütőpor
🍌 1 tk só
🍌 2 tk fahéj
🍌 2 banán
🍌 60-80g datolya paszta
🍌 30g kókusz olaj
🍌 1 tk ecet
🍌 50ml (semlegesebb ízű) növényi tej
🍌 20g apróra tört/vágott étcsokoládé
Elkészítés:
🥄 Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra
🥄 Törd össze a banánt egy villával (de dekorációhoz tegyél félre 5-6 karikát)
🥄 Minden folyékony hozzávalót keverj össze egy tálban
🥄 Keverd össze a száraz hozzávalókat egy másik tálban, majd add hozzá a folyékony hozzávalókat is
🥄 Vigyázz, hogy ne keverd túl a masszát. Amint elkeveredett a liszt a masszában, már kész is van
🥄 Tedd bele a tésztát egy hosszúkás kenyérsütősütő formába és díszítsd kedved szerint banánkarikákkal és/vagy egy kis csokoládéval
🥄 Körülbelül 30 perc alatt sütsd készre
🥄 Amint elkészült, vedd ki a sütőből és tedd egy rácsra hűlni
🥄 Hagyd teljesen kihűlni, csak utána szeleteld
Tippek:
✅ Ha nincs otthon datolya pasztád, akkor használhatsz helyette kókuszvirág cukrot vagy barnacukrot is
✅ Datolya pasztát készíthetsz házilag is könnyedén. Ehhez csak simán áztasd be a datolyákat egy éjszakára vagy forró vízbe pár órára. Majd öntsd le róla a vizet (tegyél belőle félre egy keveset a turmixoláshoz), magozd ki és egy turmix gépben az áztató vízzel együtt turmixold krémesre
✅ Ha nincs őrölt mandulád, akkor használhatsz helyette diót, pekándiót stb.
✅ Hűtve tárold és 4 napon belül fogyaszd el
✅ Kicsit melegítsd meg fogyasztás előtt
