Aquafaba mousse

Hozzávalók (3 pohárhoz)📝:
🍫 1 konzerv csicseriborsó leve (aquafaba)
🍫 45g 80-90%-os étcsokoládé
🍫 2 ek agave szirup (vagy méz, rizs szirup)
🍫 3-4 ek kókuszolaj
🍫 1 tk kukoricakeményítő vagy bármilyen liszt

Elkészítés:
🥄 Olvaszd fel a csokoládét a kókuszolajjal és az agave sziruppal (készítheted mikrohullámú sütőben is, csak figyelj oda, nehogy megégjen), majd tedd félre hűlni
🥄 A csicseriborsókonzerv levél (aquafaba) verd kemény habbá kézi- vagy elektromos habverővel. Kézi habverővel is viszonylag hamar elkészül, szóval bátran kezdj hozzá 🙂
🥄 Óvatosan keverd össze az olvasztott csokoládés keveréket a kihűlt aquafaba habbal
🥄 Add hozzá a másik adag csokoládés keveréket is és óvatosan keverd homogénre, de vigyázz, nehogy túlkeverd a masszát, mert akkor összeesik a hab
🥄 Kanalazd az elkészült mousse-t poharakba és helyezd hűtőszekrénybe egy éjszakára, de minimum 2-3 órára

🍓 Fogyasztás előtt tegyél rá friss gyümölcsöt, magvakat vagy akár egy kis chia pudingot
🍓 Tárold hűtőben és 3 napon belül fogyaszd el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük